God belysning til din bolig

Lamper er en smagssag – eller er det?

Alle har prøvet at komme hjem med en dyr lampe, som aldrig kommer til at fungere.

I Spektrums verden drejer det sig først og fremmest om at skabe BELYSNING og ikke bare LYS. Først handler det om lyset selv og dernæst lampens form eller farve, som naturligvis skal passe i dit hjem.

Hvor skal lyset bruges – og hvor skal det ikke hen? Kan det genere? Hvor kraftigt skal lyset være, og skal det kunne dæmpes? Hvilken slags hvidt lys er passende?

Når disse tanker er på plads, er det muligt at vælge mellem lamper og pærer og finde en løsning, som du bliver glad for på den lange bane. Hvilken stil passer til dig dine møbler? Skal løsningen være diskret og stilfærdig eller ekspressiv og skulpturel?

Sværere at vælge rigtig boligbelysning

Med de seneste års udvikling inden for LED-teknologien er det blevet meget sværere at skabe en god belysning i boligen. Glødepærerne gav et skønt og hyggeligt lys, var ret ens lysmæssigt og kunne alle dæmpes.

Lysets farve

De forhadte sparepærer er heldigvis fortid nu. LED er meget bedre, men stadig en lidt umoden teknologi. Fremfor alt skal vi lige vænne os til lyset fra dem. Man mærker tydeligt, at det ikke er glødepærer. Mange LED-pærer mangler nogle af de varme, røde bølgelængder, som vi danskere synes er så behagelige, og som glødepærerne er rige på.

Lysets retning

De fleste LED-pærer udsender heller ikke lys i samme retninger som glødepærer. Glødepærerne udsender næsten lige meget lys i alle retninger, hvorimod mange LED-pærer sender lyset mere fremad. Det får dine lamper til at fungere anderledes . Eksempelvis kan det være svært at få hovedskærmen på en PH-lampe lyst ordentligt op.