Loft til kip

Haves: Byggeplads

Ønskes: Plan for belysning, så elektrikeren kan sætte udtagene de rigtige steder.

Når rummene er indflytningsklare, er det bare irriterende, hvis belysningen ikke er tænkt igennem. Det var også familien Jacobsens situation: Ombygningen af laden til beboelse var i fuld gang, og de flotte rum med loft til kip var isoleret. Nu skulle elektrikeren til at trække kabler og sætte udtag op til loftsmonterede pendler og spots. Men hvordan?

I samarbejde med Spektrum Lysdesign fik familien først en god diskussion på byggepladsen om, hvad rummene skulle bruges til, og hvad der skulle fremhæves. En ny, skulpturel trappe fortjente et godt lyskoncept og det samme gjorde “Newyorker”-væggene. Det flotte rum på første sal med fritlagte bjælker var også sin sag: Hvordan skaber man en flot fornemmelse for det store rum, og samtidig en hyggelig og hjemlig stemning?

Familien fik først et skitseforslag til placering af udtag. Senere fik familien også forslag til konkrete armaturer, som deres elektriker siden kunne installere.