Elise lys AMD

Når man bliver ældre svækkes synet – og man kan også blive ramt af forskellige øjensygdomme. I så fald bliver det endnu vigtigere at tænke over lyset i hjemmet. Både dagslyset og det elektriske lys tæller. Elise, 75, har AMD og var lige flyttet i ny lejlighed i Birkerød. Elisas datter kontaktede Spektrum for at få besøg med henblik på at få gode råd til den nye indretning og lyset. Især var det vigtigt, at kunne give elektrikeren god besked.

Elise og hendes datter fik besøg af Spektrum Lysdesign i 2 timer, hvor vi gennemgik det hele: Hvordan få mest muligt ud af dagslyset fra de store sydvestvendte vinduer, og hvordan afskærme dagslyset, når det om sommeren måske bliver for kraftigt og blændende?

Hvor meget lys skal der være, der hvor Elise læser og laver mad, og hvilken farvetemperatur giver det bedste funktionslys? Og måske fremfor alt, hvordan laver man et godt funktionslys den den AMD-ramte, som samtidig er hyggeligt og hjemligt.